Известие

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива Алфа Ромео!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Голям рев, че Алфа вече се е споминала и нищо не е като едно време . 90-те така се ревеше, че Метъла като музика е умрял. Умрял, колко да е умрял? Днес е по-добре от всякога като групи, стилове и т.н. Като говорим за спорт. Ами да видим какви успехи има БМВ в спорта? В туристическите автомобили ги мачкат някви "шевролети" и сеати. Във Ф1 се провалиха и тихомълком си обраха крушите. Но пречи ли им това да са най-печелившата компания за производство на автомобили - неее. Хората не си дават парите на вятъра, а ги вкарват в правенето на коли и печелят. Омразните ми ВАГ. Ами те какво правят - днес четох, че инвестирали в Китай 10 млрд. Ами да - така се става производител #1. ФИАТ се опитват да извадят от блатото американците и Алфа и Ланча и за Китай хич не им остават пари - лошооо. Ами нека да успеят да се стабилизират, че току виж ги глътнал и тях някой, пък после да се занимават със спорт. Хубав гъдел е спорта и е лошо марка, която 100 г. е развивала спорт да отсъства, но спорта е за богатите, а в момента ми се струва, че Алфа не са такива.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
      Голям рев, че Алфа вече се е споминала и нищо не е като едно време . 90-те така се ревеше, че Метъла като музика е умрял. Умрял, колко да е умрял? Днес е по-добре от всякога като групи, стилове и т.н. Като говорим за спорт. Ами да видим какви успехи има БМВ в спорта? В туристическите автомобили ги мачкат някви "шевролети" и сеати. Във Ф1 се провалиха и тихомълком си обраха крушите. Но пречи ли им това да са най-печелившата компания за производство на автомобили - неее. Хората не си дават парите на вятъра, а ги вкарват в правенето на коли и печелят. Омразните ми ВАГ. Ами те какво правят - днес четох, че инвестирали в Китай 10 млрд. Ами да - така се става производител #1. ФИАТ се опитват да извадят от блатото американците и Алфа и Ланча и за Китай хич не им остават пари - лошооо. Ами нека да успеят да се стабилизират, че току виж ги глътнал и тях някой, пък после да се занимават със спорт. Хубав гъдел е спорта и е лошо марка, която 100 г. е развивала спорт да отсъства, но спорта е за богатите, а в момента ми се струва, че Алфа не са такива.
      ФИАТ не ги мисли, имат джойн венчър с ТАТА Индия, а индииците са вече колкото китайците и трябва да ти кажа че са и доста по моторизирани от Китайците.

Боби кажи каква 156 ще си вземеш V6 или дизел

И все пак ми се вижда, че 4Ц е стъпка в правилната посока, точно защото е по-нестандартна и невероятно евтина. Опа и задно предаване. Като минус е, че няма да е ежедневна масова кола.
      145 1.7 16V Boxer

Comment

• Каквото и да казват ВСИЧКИ. Алфа е кола, която човек винаги иска да кара, но му се струва скъпа и т.н. защото е прекалено красива. Вече технологиите са навлезли яко в автомобило строенето и марки, които преди бълваха грозни коли VW, Opel И т.н. изкарват яки гъзарски модели. Алфа трябва да поработи върху качеството и това е. Иначе си има всичко друго, което останалите компанни не могат да постигнат. бля бля и т.н.
        Работата е паричкитееее Сега сме криза, трябва да се мисли за това, но АЛФА не е масов автомобил така че по-добре да не го виждаме на всяка пресечка. Да пуснат по-масови неща и някакъв нов модел....
        Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
        146 1.4 - Темпераментната друсалинда
        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

• Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
          ФИАТ не ги мисли, имат джойн венчър с ТАТА Индия, а индииците са вече колкото китайците и трябва да ти кажа че са и доста по моторизирани от Китайците.
          Много добре - не бях чувал за това с индийците и не знам колко е сериозно. Може и да станат колкото китайците, но дали ще имат пари да си купуват коли?? Интересно защо не се чува много за инвестиции в Индия, особено на скъпите марки, докато за Китай е точно така. Дори Ауди, Мерц и БМВ си имат автомобили само за китайския пазар, които не се предлагат другаде - разните там удължени и какво ли още не версии. И още нещо. Скоро обявиха ена статистика, че в Китай има около 300 млн. човека с доходи около средните за Германия. Хайде да помислим след колко време техния пазар ще стане двойно по-голям от Американския. Така че не е нужно с лека ръка да се зачерква този пазар и се надявам и от ФИАТ да не го правят.

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
          Каквото и да казват ВСИЧКИ. Алфа е кола, която човек винаги иска да кара, но му се струва скъпа и т.н. защото е прекалено красива. Вече технологиите са навлезли яко в автомобило строенето и марки, които преди бълваха грозни коли VW, Opel И т.н. изкарват яки гъзарски модели. Алфа трябва да поработи върху качеството и това е. Иначе си има всичко друго, което останалите компанни не могат да постигнат. бля бля и т.н.
          Работата е паричкитееее Сега сме криза, трябва да се мисли за това, но АЛФА не е масов автомобил така че по-добре да не го виждаме на всяка пресечка. Да пуснат по-масови неща и някакъв нов модел....
          Колега, от всички Алфи само 159 е приета що годе еднозначно като дизайн. 156 и 166 като им видят носовете повечето хора свикнали на варелите се обръщат с погнуса. За 145 и 146 не искам и да говоря. Старите 155, 33 са им прекалено ръбести. А виждаш, че дори в нашия форум новите Алфи са тотално оплюти - говоря за Мито и Жужа. Нека слезем малко на земята. И кое е това което другите компании не могат да постигнат? "Ниския" разход на гориво, който имат нашите коли ли или не могат да направят двигател над 235 коня?
          Вярно - туинеар-а стана пак двгател на годината. Я да видим от тези които пишат тук колко от тях искат този двигател в Алфа? Алфа не е масов автомобил? Гледам, че и ти си от Варна. Тук поне като застанеш на който и да било булевард за 10 мин ще видиш поне 10 156-тици и 3-4 146-тици. Да не говорим, че нито един от тези хора не е фен, а си я е взел заради ниската цена. Вече спрях да примигвам с фарове, защото никой не отговаря. Както бяха писали колеги нищо бутиково няма в кола, която струва 2000 лв.
          Last edited by rossenvn; d.m.y г., 08:27.
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Е прав си за 156 и 145/6 че бая има, но да ти кажа честно не навсякъде е така. В Мадрид видях само една 146 за една седмица и 3 4 156 фейслифт. Да не говорим че преди това бяхме минали 600 км из Испания и там видях само няколко 159 и Брера .

Ето линк към това което ти казах за джоин венчъра, даже и рено имат интерес както се вижда Махиндрата и тя е индииска марка.

2010 - http://www.carmagazine.co.uk/upload/...arTubeMap1.jpg
            2005 - http://simplecomplexity.net/wp-conte...r-companys.jpg
            Last edited by infernus; d.m.y г., 10:11.
            145 1.7 16V Boxer

Comment

• Това от кога е? Че вече май има промени в тази схема. Особено в групата на Форд са най-големите размествания. Лада вече е към Рено-Нисан и др. Да не е от 2005 г.?

п.п. В рамките на шегата испанците да не са луди да карат толкова стари коли като 156 и 145-6. Пък и те си имат СЕАТ. Иначе няма как в в друга страна да има такава концентрация на стари Алфи. Просто те са произведени в бутиков брой, а и да не забравяме, че всичко около 10 г. рано или късно идва у нас.
              Last edited by rossenvn; d.m.y г., 09:43.

Comment

• Сорка объркал съм линковете, ето и по ново но не се чете добре...
                145 1.7 16V Boxer

Comment

• Едно свежо МиТо
                  http://ams.bg/?act=content&rec=10710
                  Alfa 155 1.7,1.8 ex
                  Alfa 166 2.4 3 ex
                  155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Не разбирам какво е лошото на модели ГТ,159,бреба,мито,джулиета или с какво са по лоши от колите в техните класове?Алфа си е алфа.156 не е по зле от пасат 4,мондео 2 примерно или 147 спрямо фокус2, голф4,ауди а3 примерно.Италианците пускат модели стоящи на авто пазар над 6г.и то доста добре а дали това е проблем и трябва всеки модел да има безброи подмодели,модификации не знам леко излишно ми се стува
                    Last edited by r.punto; d.m.y г., 16:19.
                    Амбицията е последното убежище на неудачника

Comment

Тук поне като застанеш на който и да било булевард за 10 мин ще видиш поне 10 156-тици и 3-4 146-тици. Да не говорим, че нито един от тези хора не е фен, а си я е взел заради ниската цена. Вече спрях да примигвам с фарове, защото никой не отговаря. Както бяха писали колеги нищо бутиково няма в кола, която струва 2000 лв.
                      За съжаление е вярно - без да искам да обидя притежателите на такива модели, ама точно цитираните за мен са "голфа" на алфите... С тази разлика, че собствениците (за които говори колегата, не истинските фенове) ги карат и плюят непрестанно и се отървават от тях при първия удобен случай (дори във форума можеш да ги срещнеш такива)... И така в очите на средностатистическия българин, ако караш алфа си просто балък който си набива парите в някаква тенекия дето не стига, че само се троши ами и струва една торба пари да я оправиш като се строши... Демек в крайна сметка има нещо "бутиково" в колите, но някакси в негативен смисъл като че ли...
                      Това за масовите модели, които се карат по нашите пътища - от 159 натам мисля, че нещата са както при всички останали коли...
                      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:25.

Comment

Много добре - не бях чувал за това с индийците и не знам колко е сериозно. Може и да станат колкото китайците, но дали ще имат пари да си купуват коли?? Интересно защо не се чува много за инвестиции в Индия, особено на скъпите марки, докато за Китай е точно така. Дори Ауди, Мерц и БМВ си имат автомобили само за китайския пазар, които не се предлагат другаде - разните там удължени и какво ли още не версии. И още нещо. Скоро обявиха ена статистика, че в Китай има около 300 млн. човека с доходи около средните за Германия. Хайде да помислим след колко време техния пазар ще стане двойно по-голям от Американския. Така че не е нужно с лека ръка да се зачерква този пазар и се надявам и от ФИАТ да не го правят.

Колега, от всички Алфи само 159 е приета що годе еднозначно като дизайн. 156 и 166 като им видят носовете повечето хора свикнали на варелите се обръщат с погнуса. За 145 и 146 не искам и да говоря. Старите 155, 33 са им прекалено ръбести. А виждаш, че дори в нашия форум новите Алфи са тотално оплюти - говоря за Мито и Жужа. Нека слезем малко на земята. И кое е това което другите компании не могат да постигнат? "Ниския" разход на гориво, който имат нашите коли ли или не могат да направят двигател над 235 коня?
                        Вярно - туинеар-а стана пак двгател на годината. Я да видим от тези които пишат тук колко от тях искат този двигател в Алфа? Алфа не е масов автомобил? Гледам, че и ти си от Варна. Тук поне като застанеш на който и да било булевард за 10 мин ще видиш поне 10 156-тици и 3-4 146-тици. Да не говорим, че нито един от тези хора не е фен, а си я е взел заради ниската цена. Вече спрях да примигвам с фарове, защото никой не отговаря. Както бяха писали колеги нищо бутиково няма в кола, която струва 2000 лв.
                        Виждам, че и ти си от Варна
                        И аз често махах и се заглеждах по-коли най-често 156,145-6 и повечето пъти седяха бабички и заблудени набори. В момента съм на работа и тамън като пиша мина черна 156 SW с ксенон и тъмни стъкла и видя мойта алфа паркирана и веднага се обърна. Това е човек, който обича марката. Не съм казал да е фен като повече тук, дето е болест за тях.
                        Аз и аз си ходя с часовника на ръката на алфа и си я карам и й се радвам много и бера плюене относно качество и т.н. че била Алфа и т.н. Ама като влязат вътре и ми казват: Ейй тя много красива. Отвънка: ейй тя мноо готина. Еййй тя много хубава. И всичко това за 10г. кола за 5000лв.
                        Карал съм и продължавам да карам всякакви коли. На 20г. съм и имам рентакар. Работя в Обзор ако искаш ела ми на гости и харесай нещо друго освен 156 и 147 е имаме и Пт Круизер. Имам предвид, че и кликентите ги харесват. Форд, Рено, Алфа, Фиат, Крайслер, Опел.... каквото искаш карам всеки ден и няма такъв кеф като алфата.
                        Или съм заразен или незнам какво. Айде спирам да пиша и да проверя маслото, че гори 156-цата Да си дойдем на думата
                        Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                        146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                          За съжаление е вярно - без да искам да обидя притежателите на такива модели, ама точно цитираните за мен са "голфа" на алфите... С тази разлика, че собствениците (за които говори колегата, не истинските фенове) ги карат и плюят непрестанно и се отървават от тях при първия удобен случай (дори във форума можеш да ги срещнеш такива)... И така в очите на средностатистическия българин, ако караш алфа си просто балък който си набива парите в някаква тенекия дето не стига, че само се троши ами и струва една торба пари да я оправиш като се строши... Демек в крайна сметка има нещо "бутиково" в колите, но някакси в негативен смисъл като че ли...
                          Това за масовите модели, които се карат по нашите пътища - от 159 натам мисля, че нещата са както при всички останали коли...
                          Абе то от 159 насам няма нищо съществено, поне не и в България. Колкото до 156 - да знаеш, това е много хубава кола, по добра и от 145/6 и от ГТВ и от 155, съответно големите й продажби никак не са случайни за да се превърне в голфа на АР в БГ през лето господне 2010/11

п.п. Относно отърваването - изобщо не е лесно, ако искаш пробвай да ме отървеш от моята срещу 7 000 BGN примерно
                          Last edited by RPWWD; d.m.y г., 01:32.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Абе хубава кола си е 156. И на мен ми допада повече от предходните модели на Алфа пък и е сравнително поносима за поддръжка. А относно отърваването ми .. нема такова. Бих казал е със статут "вечно твоя", щото реално не си струва да правиш подарък на някой като я продаваш. Междувпрочем това май важи са сите италиански таралясници. Ей го гледам некви Тезиси по 12-15 бона .. ахам ма мерца Е-classe от този набор е 25 и нагоре .. пък дали е по-кола не знам. Но името е силно. Жужката е симпатяга, Миткото тоже, ама Опела е по-скъп и по се купува. Демек не отива наникъде марката, поне засега. Някой ще каже - Алфа е "екзотика", бутикова, уникална ... минала е покрай тях.
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                              Абе хубава кола си е 156. И на мен ми допада повече от предходните модели на Алфа пък и е сравнително поносима за поддръжка. А относно отърваването ми .. нема такова. Бих казал е със статут "вечно твоя", щото реално не си струва да правиш подарък на някой като я продаваш. Междувпрочем това май важи са сите италиански таралясници. Ей го гледам некви Тезиси по 12-15 бона .. ахам ма мерца Е-classe от този набор е 25 и нагоре .. пък дали е по-кола не знам. Но името е силно. Жужката е симпатяга, Миткото тоже, ама Опела е по-скъп и по се купува. Демек не отива наникъде марката, поне засега. Някой ще каже - Алфа е "екзотика", бутикова, уникална ... минала е покрай тях.
                              И все пак, не е хубаво да правиш изводи от пазара на коли втора ръка в България относно бъдещето на една марка защото, първо той е твърде малък, и второ защото за Фиат Груп са важни европейският и световен /например в Бразилия, отскоро и САЩ / пазар на НОВИ АВТОМОБИЛИ. Както добре знаем, в България на практика няма реален пазар за нови автомобили, като изключим лекотоварната гама и някоя и друга лимузина за служебно ползване. Показателен е и фактът, че дори и разни "баровци", които много тежкареят карат ВТОРА РЪКА немски и японски автомобили, пък били те и малко по-скъпи от Тезиса
                              Giulietta 1,6 JTDm 2013
                              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• http://spisanie.mobile.bg/avtomobili...romeo-159.html

това ако стане от другата година бих продал и двете алфи и бих теглил кредит зада си взема този модел уникален е ............
                                Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                                Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Working...
                                X